(VIDEO – FOTO) Zajedničkim trudom do čistijih obala Dunava

Uoči Međunarodnog dana Dunava, „Coca-Cola“ sistem u Srbiji organizovao je kolektivnu akciju čišćenja priobalja i niz drugih aktivnosti u Somboru, Apatinu, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu.

Lokacija na teritoriji Grada Sombora koja se čistila je priobalje „Dunavca“ u Bačkom Monoštoru, a kao partner u realizaciji učestvovala je organizacija „Let’s do it“ Srbija, uz podršku Grada Sombora.

Veliki broj volontera uključio se u akciju. Najviše je bilo mladih iz Bačkog Monoštora, bili su tu i zaposleni iz „Coca-Cola“ sistema, predstavnici Mesne zajednice Bački Monoštor, a pridružili su im se i predstavnici Lokalne samouprave – većnici Sava Dojić i Antonija Nađ Kosanović.

„Grad Sombor je prepoznat kao grad zelenila i naši građani vode računa o zaštiti životne sredine, što pokazuje i odziv na ovu akciju“ rekao je ovom prilikom Sava Dojić i zahvalio se društvenoodgovornoj kompaniji „Coca-Cola“ jer je izabrala baš ovo mesto za akciju čišćenja priobalja.

„Coca-Cola“ sistem u Srbiji obeležava Međunarodni  dan Dunava od 2004. godine, sa namerom da inspirišu lokalno stanovništvo da aktivnije doprinose zaštiti životne sredine, Dunava i okruženja.