(VIDEO) I ove godine nagrađeni najbolji učenici Opštine Apatin

U velikoj sali Skupštine opštine Apatin, u prisustvu 20-tak najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovih roditelja, predstavnici opštine Apatin čestitali su đacima na izuzetnim rezultatima, poželeli im uspešno dalje školovanje i podelili im zaslužene nagrade.

Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, nije krio zadovoljstvo zbog fantastičnih uspeha mladih Apatinaca. Uz iskrene čestitke za ostvarene rezultate, Škrbić je izrazio nadu da će se svi oni, po završetku školovanja, vratiti u svoj grad i učiniti ga boljim mestom.

 Po rečima Dubravke Korać, zamenice predsednika opštine Apatin, uvek je zadovoljstvo biti sa najboljim učenicima apatinske opštine:“Važno je da smo na ovaj način podržali naše najbolje učenike, takođe biće raspisan konkurs za opštinske stipendije, i na taj način ćemo da pomognemo njihovim roditeljima za školovanje van Apatina, što je veoma važno u ovom trenutku. Htela bih da pohvalim najbolje učenike, tu je ponovo apatinska Gimnazija koja dominira, koja ima sedam vukovaca koji su upisali fakultete, koji će nadam se u narednom periodu uspešno da završe studije i vrate se u svoj grad“, rekla je Korać i dodala da je želja opštine da svaki trud učenika tokom njegovog školovanja i ubuduće bude adekvatno i nagrađen.

Učenica generacije Gimnazije i stručne škole „Nikola Tesla“, Dejana Krajačić, kaže da joj današnji prijem i priznanje mnogo znači jer se, kako je rekla, trud i rad tokom školovanja isplatio:“Školovanje u Apatinu mi je proteklo mirno i veoma lepo. U našoj školi smo imali priliku da se lepo pripremimo za upis na fakultet. Profesori su imali sluha za nas, za naše potrebe i interesovanja. Iz naše škole je mnogo mojih vršnjaka uspelo da upiše baš ono što je želelo, a dosta njih upravo Medicinu, koju sam i ja upisala“, kaže Krajačić.

 Ukopno 8 učenika generacije osnovnih i srednjih škola i 14 vukovaca koji su sve razrede škole završili prosečnom ocenom 5,00, nagrađeni su od opštinske uprave. Učenici generacije osnovnih škola nagrađeni su sa po 20 000 dinara, vukovci su dobili po 10 000, odnosno 25000 dinara, a učenici generacije srednjih škola nagrađeni su sa laptopom i novčanom nagradom od 25 000 dinara.