(VIDEO) Izlagači cveća i dalje pristižu na somborski cvetni festival

Međunarodni festival cveća u Somboru, iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača. Na ovogodišnjem, 11. po redu festivalu, pored velikog broja izlagača cveća koji i dalje pristižu, sve je veći broj predstavnika starih zanata, domaćih rukotvorina, Udruženja građana i nacionalnih manjina, koji svoje proizvode žele da predstave i ponude u okviru ove manifestacije.

Prema rečima Dušana Kontića, organizatora Festivala, ideja je bila da se prikaže sve ono što na ovu temu Zapadnobački okrug poseduje, te da se ono što je pre svega lokalnog karaktera stavi u prvi plan. Međutim, veoma brzo, okvir ove manifestacije se značajno proširio, pa danas izlažu i predstavnici iz inostranstva.

„Osnovi i  koncepcija od početka, od prvog festivala koji sam pravio, bila mi je zamisao da što više zastupimo Zapadnobački okrug, a sada smo došli do toga da imamo od Leskovca do Subotice, da imamo predstavnike Holandije, Slovenije i Mađarske“, kaže Kontić.

Uzevši u obzir sve veći broj ljudi, ali i izlagača, koji svake godine posete Festival, očigledno je da ova međunarodna manifestacija pretenduje da postane brend grada Sombora.

„Ja lično, što se mene tiče, sam postigao i više nego što treba. U ovom momentu, mislim da, ako je manifestacija prošle godine bila te vrste najveća na Balkanu, da je sve ostalo izlišno da pričamo“, ističe organizator.

Međunarodni festival cveća u Somboru, održava se pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Mesne zajednice Venac. Trajaće do 27. aprila, a ponudu izlagača posetioci mogu da vide u periodu od 8 do 20 časova.