(VIDEO) Izvršena smotra pripadnika Jedinice civilne zaštite u Staparu

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, zajedno sa svojim zamenikom Antoniom Ratkovićem, izvršila je smotru pripadnika Jedinice civilne zaštite u Staparu i ujedno obišla prostorije Vatrogasnog doma u kom su smešteni vatrogasci. Ovom prilikom, učenicima prvih i drugih razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Stapara, koji su takođe posetili Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar, uručila je poklone u vidu bojanki i slikovnica o zemljotresima, poplavama i požarima.

„Kao i svake godine, i ove godine smo deci dodeljivali određeni materijal koji se odnosi upravo na prevenciju vanrednih situacija, dakle odnosi se na požare, na poplave, ali je svakako format prilagođen deci, u formi bojanki i slikovnica i govori zapravo o tome šta su vanredne situacije i kako preventivno uticati ili kako se odbraniti od njih“, rekla je Golubović. 

Kako je gradonačelnica Golubović istovremeno i komandant Štaba za vanredne situacije grada Sombora,  komandant Jedinice civilne zaštite, Ivan Gligorić, podneo je raport gradonačelnici i njenom zameniku, te ih poveo u obilazak i upoznao sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Stapara i Doroslova, kao i sa pripadnicima Jedinice civilne zaštite.

“U okviru njihovih prostorija danas smo izvršili smotru Službe civilne zaštite, koja se prvi put danas sastaje na jedan ovakav način. To podrazumeva zapravo od ranije aktivne učesnike civilne zaštite, koji su sada dobili odgovarajuću uniformu i opremu, da zajedno, na jednom mestu, izvršimo smotru ove službe, da vidimo ko su nam pripadnici, kako služba funkcioniše, ko sve daje doprinos u tome, jer su ovde bili pored pripadnika civilne zaštite i predstavnici nekih od dobrovoljnih vatrogasnih društava”, objašnjava gradonačelnica. 

Tokom posete, Golubović je uručila i radio stanicu sa aparatima (motorola – toki voki) predsedniku društva radio amatera, Radio klub „Nikola Tesla“, Aleksandru Hajoševiću i zahvalila se pripadnicima Jedinice civilne zaštite za dobrovoljno učešće u sektoru civilne zaštite.