(VIDEO) “Junior Keel Cup-igraj srcem za Marinu” još jednom pokazao humanost Odžačana

Građani opštine Odžaci, još jednom su pokazali da im je humanost svojstvena, pošto su i tokom proteklog vikenda organizovali posebnu, ovoga puta sportsku manifestaciju, kako bi sakupili dodatnu materijalnu pomoć u cilju lečenja mlade Marine Labus, koja boluje od kancera.

U skladu sa tim, drugi po redu vaterpolo “Junior Keel Cup”, ove godine imao je poseban značaj. Naime, organizatori su izrazili želju da turnir bude humanitarnog karaktera, zbog čega je održan pod nazivom “Junior Keel Cup – igraj srcem za Marinu”. Na dan manifetacije, ulaz na bazen bio je besplatan, a građani su u skladu sa mogućnostima, novac ubacivali u kutiju za dobrotvorne priloge. Takođe, sav prihod od prodaje promotivnih majica, usmeren je za Marinino lečenje.

“Ukupno se prijavilo sedam ekipa. Dve iz beograda, dve ekipe iz Valjeva, ekipa iz Vojvodine i dve ekipe iz Subotice”, rekao je organizator turnira, Marko Ignjatović, koji se ovom prilikom zahvalio, u ime Sportskog udruženja “Plavi delfin”, lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, svim građanima koji su učestvovali, kao i prijateljima i gostima koji su došli da podrže ovaj događaj.

Nekadašnji igrač, a sada direktor Vaterpolo kluba “Vojvodina”, Marko Ćuk, rekao je: “Ovde smo danas na Keel Kupu, jedinstvena prilika da građani u Odžacima vide “beach” vaterpolo, inače sport koji je u našoj zemlji tek u povoju, ali s obzirom da smo mi  svetski poznati brend u originalnom vaterpolu, ovo je jedinstvena prilika da građani uživaju u čarima vaterpolo sporta. Marko Ignjatović i opština Odžaci su izašli u susret, da obezbede prostor i sve potrebno za odigravanje ovog takmičenja, dok je kompanija “Keel” bila tehnički sponzor cele ove manifestacije. Ja bih ipak stavio u prvi plan, da cela ova manifestacija ima jedan humanitarni karakter, gde smo skupljali novac za vašu sugrađanku Marinu.”

Mihajlo Korolija, koordinator za razvoj vaterpolo sporta iz Vaterpolo saveza Srbije, zahvalio se organizatorima na “fantastičnoj organizaciji”, opštini Odžaci, kao i kompaniji Keel i dodao “generalno ovaj beach vaterpolo je jako interesantan jer je izuzetno dinamičan kao sport i vidimo svetlu budućnost čak i za velika takmičenja, svetska takmičenja.”

Da podsetimo, prethodnog meseca, u svrhu pomoći za Marinu, upriličen je rok koncert, kada je kao zvezda večeri nastupio poznati rok pevač, Đorđe David.