(VIDEO) Kraj septembra rok za završetak rekonstrukcije mosta „Šmaguc“ u Bačkom Monoštoru

Nakon više od jedne decenije čekanja, u Bačkom Monoštoru je počela rekonstrukcija starog mosta „Šmaguc“ koji povezuje ovo naseljeno mesto sa rezervatom prirode „Gornje Podunavlje“.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je sa svoji saradnicima danas obišla radove i uverila se kako sve teče po planu i programu. Kako je istakao Zastupnik ogranka „Šumsko gazdinstvo Sombor“ Srđan Peurača, stari most je izgrađen još 1986. godine a van funkcije je stavljen pre deset godina:“Mi smo ušli u adaptaciju i rekonstrukciju tog mosta pre nekih 8 godina i imali smo jako puno problema vezano za samo projektovanje i javne nabavke i konačno smo ove godine završili sve do kraja i počeli sa izvođenjem radova, tako da će ovaj most dužine 62 metra biti gotov do kraja septembra meseca ove godine“, rekao je Peurača.

On dodaje da će prvenstvena namena ovog mosta biti lakši prilaz vozilima Šumskog gazdinstva ali i za lokalno stanovništvo:“ Ovaj most  prvenstveno služi za potrebe Šumskog gazdinstva kako bi izvršili otvaranje šuma koje se nalaze sa druge strane kanala, ali takođe i za lokalno stanovništvo koje preko puta ima svoje vikend naselje gde često odlazi, ali i za potencijalne turiste koji će doći da obiđu Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“.

Vrednost ovog mosta je 37 miliona dinara a finansiran je sredstvima JP“Vojvodina šume“