(VIDEO) Kula:Pretvorili deponiju u cvetni vrt

Da i od nasih samih zavisi u kakvom okruženju ćemo živeti, svedoči priča koja sledi. Naime na nekadašnjoj deponiji, vredni stanari jedne zgrade napravili su prekrasnu cvetnu baštu, zasadili voćnjak i postavili igralište za decu. Vrt se nalazi u ulici Josipa Kramera 32, a više informacija o tome dobili smo od Radojke Đidelije.

„Volimo da nam bude lepo, da nam bude čisto i uredno. Uvek je i bilo, ali ne kao sad, jer sad imamo podršku od predsednika opštine i svih rukovodioca iz Kule, i to nam je jako drago što hoće da nas saslušaju“, kaže gospođa Đidelija.  Ona ističe da je trebalo dosta rada i truda kako bi vrt danas izgledao tako lepo. Izgledu značajno doprinose mali park i igralište za decu, koji ne samo da služe za igru i zabavu najmlađih, već i stariji stanari zgrade tu pronalaze mesto za odmor i uživanje. Naša sagovornica ističe da veliku podršku dobijaju i od JKP „Komunalac“, koji se pobrinuo oko postavljanja igrališta i njegovog održavanja.

Takođe, Đidelija naglašava da joj u očuvanju i negovanju vrta pomažu i ostali stanari, te da će i ubuduće nastaviti da rade na tome da ovaj prostor postane još lepši i bogatiji.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=jarZx9ao7aM[/embedyt]