(VIDEO) „Mala škola“ u Crvenki ponovo radi

Crvenačka deca su ponovo krenula u objekat „Male škole“. Ukupna vrednost radova koji su odrađeni u ovoj školi je oko 12 miliona dinara, a projekat je u saradnji sa ministarstvom prosvete finansirala Evropska investiciona banka. Tom prilikom, školu je posetio predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, koji je zajedno sa direktoricom škole, Natašom Đerić, obišao renovirane prostorije. Naime posle godinu i po dana urađeni su podovi u učionicama, zamenjeni su stolarija i vrata, a učenici mogu da uče u mnogo boljim uslovima nego do sada.
„ Osim što smo ponovo otvorili vrata škole, danas smo postigli i jedan zaista ozbiljan i lep dogovor. Mi znamo da jedino u Crvenki imamo liste čekanja za vrtić i s obzirom na to da smo dobili dodatne učionice, veoma moderno opremljene, te da će se školska biblioteka izmestiti iz postojećeg prostora i premestiti na sprat, te prostorije dodelićemo na korišćenje predškolskoj ustanovi Bambi“, rekao je Milojičić.
Takođe, dodao je i da će opština u najkraćem mogućem roku uložiti sredstva u opremanje kuhinje, a osim trpezarije urediće i kuhinju, pa hrana više neće morati da se donosi iz drugog objekta, tačnije iz vrtića „Veverica“.

„Na taj način oslobađamo još jednu učionicu na spratu i dobijamo još jednu učionicu. Mogu da obradujem roditelje iz Crvenke da od februara ili marta meseca, dok se sprovede postupak javne nabavke, više nećemo imati liste čekanja i sva deca iz Crvenke će moći da pohađaju predškolsku ustanovu”, izjavio je predsednik Privremenog organa opštine Kula i zahvalio se direktorici na razumevanju. „Nas u ovoj školi čeka još dosta posla, treba staviti u funkciju i drugi sprat, ali sa ovom energijom, sa ovakom saradnjom, sa podrškom koju imamo siguran sam da će u narednom periodu kompletna ova škola biti rekonstruisana i na taj način da ćemo zaista imati uslove koji priliče 21 veku, kako deca naša to i zaslužuju.“
Direktorica škole, Nataša Đerić, takođe je izrazila zahvalnost i tim povodom istakla da je u proteklih godinu i po dana urađen „ dobar deo zgrade, urađeni su podovi u deset učionica, ranije započeta zamena stolarije uz podršku lokalne samouprave sada je privedena kraju, a stolarija na ulazu u zgradu je zamenjena. Na drugom spratu je zamenjena stolarija, a u potpunosti su urađeni novi toaleti na prvom i drugom spratu ovog krila zgrade. Zamenjena su i vrata na osam učionica, tako da će se deca sada naći u mnogo kvalitetnijem prostoru nego što su radili ranije“.