(VIDEO) In memoriam: Prim. dr Zoran Parčetić (1963-2019.)

Komemoracija povodom smrti Prim. dr Zorana Parčetića predsednika Skupštine grada Sombora, danas je održana u Velikoj sali zgrade Županije.

U prisustvu porodice, o njegovom radu i životu govorila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

„Uvek i svima na  usluzi, spreman da pomogne i bez molbe i obraćanja, Zoran nije bio čovek formi i ustaljenih procedura, već je njegov slobodan i nesputan duh stalno težio novim akcijama i konkretnim delima, a njegova misao odletala je do, njemu samo znanih visina i širokih vidika“, rekla je gradonačelnica.

Od dr Parčetića, biranim rečima oprostili su se i potpredsednik Skupštine grada Sombora, Miodrag Sekulić, kao i Dr Darko Kosanović.

Zoran Parčetić je rođen 27. avgusta 1963. godine, u Somboru. Medicinski fakultet za zvanje doktora medicine završio je 1990. godine, a stručni ispit za zvanje doktora medicine položio je 1991. godine. Diplomu o završenim specijalističkim studijama i stečenom stručnom nazivu specijaliste opšte hirurgije, stekao je 1997. godine, dok mu je zvanje Primarijusa dodeljeno 30. septembra 2004. godine.

Bio je zaposlen u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“, u Somboru, počev od  1987. godine, a za predsednika Skupštine grada Sombora izabran je 8. juna 2016. godine.

Sahrana Prim. dr. Zorana Parčetića biće održana danas u 15 časova na Velikom katoličkom groblju.