(VIDEO) Ministarka Zorana Mihajlović obišla rekonstruisani put Sombor-Bački Breg

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, posetila je danas Sombor i tom prilikom sa gradonačelnicom Dušankom Golubović i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla rekonstruisani državni put na deonici od Sombora ka Bačkom Bregu.

Kako je ministarka istakla, Srbija se iz dana u dan menja i ne postoje mali i veliki putevi, već je svaki kilometar puta veoma važan:“Ovaj put je neobično važan zato što dva grada su pobratimi još od 1960. godine, pričamo o Somboru i o Baji, prema tome značajan je i sa tog stanovišta, a sa druge strane značajan je upravo zbog graničnog prelaza koji želimo da proširimo i koji želimo da koristimo za teretni saobraćaj preko 5 tona“, rekla je Mihajlović.

Po rečima direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, ovaj  put je završen u novembru, u dužini od 14 km: „Ovo je vrlo ozbiljna saobraćajnica koja može da nosi teretni saobraćaj. Vrednost radova je 315 miliona dinara, koje je finansirala u celosti Republika Srbija”, rekao je Drobnjak.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je istakla veliko zadovoljstvo što je ovaj projekat rekonstrukcije puta Sombor – Bački Breg deo projekta međugranične saradnje Mađarske i Srbije, te da je urađen veoma kvalitetno:“Iza nas je 15 km rekonstruisanog puta koji su omogućili pre svega, veću nosivost puta i nadamo se jednog dana stvoriće uslove za ovaranje graničnog prelaza Bački Breg za teretni saobraćaj“, dodala je Glubović.

Ministarka je najavila i početak realizacije projekta brze saobraćajnice od Sombora ka Kikindi:“ Ova brza saobraćajnica za ove krajeve, ali i za celu Srbiju je jako važna i ja se iskreno nadam da ćemo mi ove godine zaista imati, ne samo projektanta, nego da će se projektno tehnička dokumentacija bar u najvećem delu završiti, zato što to za nas znači mogućnost da možemo da pregovaramo kako da je finansiramo“.