(VIDEO) Nagrađeni najzaslužniji policijski službenici

Dan policije, svečano je obeležen danas u zgradi Županije, gde su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i načelnik PU Sombor Saša Dmitrašinović pozdravili prisutne, osvrnuli se na rad u uslovima vanrednog stanja, rezultate, ali i dobru saradnju koju PU Sombor i lokalna samouprava imaju, a potom i nagradili najzaslužnije policijske službenike.

Gradonačelnica je istakla zadovoljstvo postignutim, naročito u periodu vanrednog stanja i naglasila važnost otvaranja Jedinstvenog upravnog mesta, koje omogućava da građani brže i efikasnije završe svoje poslove, na jednom mestu, bez potrebe odlaska u više različitih institucija.

„Računajući na sve izazove na koje ste u prethodnih godinu dana nailazili, za koje smatram i što smo i na Savetu za bezbednost utvrdili da ste veoma uspešno izašli na kraj sa njima, ali svakako još više zbog dobre saradnje koju smo za prethodnih godinu dana imali.Otuda negde i kruna te naše saradnje, otvaranjem Jedinstvenog upravnog mesta, gde smo zapravo u saradnji uspeli da objedinimo sa jedne strane poslove gradske uprave, sa druge strane administrativne poslove koje obavlja MUP i nadam se da će sve ovo i za sve naše građane svakako biti jedan novi i drugačiji uslužni servis, koji će voditi ka efikasnijoj administraciji svih nas zajedno.Nadam se i da ste kao pripadnici MUP-a zadovoljni sa svoje strane i da u tom smislu, svakako, postoji prostora uvek za unapređenje, ali da smo ipak dostigli određeni vrhunac kroz sve šta smo u prethodnoj godini zajedno činili“, rekla je Golubović.

Načelnik Dmitrašinović, podsetio je na neke od značajnih segmenata u radu PU Sombor u prethodnom periodu, te takođe pohvalio saradnju koju imaju sa lokalnim vlastima.

„Policijska uprava u Somboru je i u prethodnih godinu dana ostvarila zaista dobre radne rezultate, pre svega nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, posebno je značajno da smo rasvetlili najteža krivična dela opšteg kriminaliteta, posebno je značajno da su sva ubistva i teška ubistva ravetljena u prethodnih godinu dana. Očuvali smo i stabilan javni red i mir, i u ovoj oblasti je nastavljen trend smanjenja izvršenih prekršaja, a nije bilo težih oblika narušavanja javnog reda i mira. Kada je reč o bezbednosti saobraćaja, onda je svakako fokus naših aktivnosti bio usmeren na sankcionisanju onih najtežih prekršaja.Ceneći ove represivne aktivnosti, siguran sam da smo istovremeno i preventivno delovali i da smo spasili veliki broj ljudskih života. Ovakvi rezultati PU sigurno su odraz posvećenosti profesionalnog rada policijskih službenika, ali i izuzetno dobre saradnje sa gradom Somborom, gradonačelnicom Grada, institucijama i ustanovama Grada, ali i saradnjom sa našim građanima“, izjavio je Dmitrašinović.

Načelnik i gradonačelnica čestitali su svim nagrađenim službenicima i zahvalili im se na požrtvovanosti i marljivosti u njhovom radu.

Ovom prilikom nagrađeni su kapetan Iliko Nikolić, kapetan Savo Radić, poručnik Damir Petrović, kapetan Zoran Petković, poručnik Marinko Ivošev i vodnik Miloš Mirosavljević.