fbpx
20°C
Clear sky

(VIDEO) Najuspešniji gimnazijalci na prijemu kod gradonačelnika

Sombor - prijem gimnazijalaca

Danas je u zgradi Županije upriličen prijem za najuspešnije gimnazijalce u školskoj 2021/22. godini. Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, ugostili su dvanaest učenika Gimnazije „Veljko Petrović“, koji su tokom ove školske godine postigli vrhunske rezultate u više naučnih oblasti, kao i njihove profesore i mentore.

Ratković je ovom prilikom istakao da Grad Sombor ima razloga da se ponosi svojim mladima, koji ređaju uspehe na takmičenjima širom Srbije i time čuvaju status Sombora kao jednog od glavnih obrazovnih centara u Vojvodini, ali i celoj državi. Naglasio je da će Gradska uprava nastaviti da podstiče razvoj obrazovnih institucija i nastavnog kadra u njima, kako bi se učenicima obezbedili najbolji uslovi za dalji rad.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Mentori ovih izuzetnih mladih ljudi ističu da su škola, kao i profesori i roditelji ponosni na njihov talenat i zalaganje, a čelnicima Gradske uprave zahvalili su se na tome što su prepoznali značaj njihovih dostignuća i ugostili ih.

Učenici koji su prisustvovali prijemu:

1. Nemanja Majski (1. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 1. nagrada Državno takmičenje iz informatike i računarstva A kategorija, 1. nagrada Srpska informatička olimpijada, 2. nagrada Državno takmičenje iz fizike)

2. Aleksandar Gubica (2. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz matematike A kategorija, pohvala na Srpskoj matematičkoj olimpijadi, 2. nagrada Državno takmičenje iz fizike)

3. Vedran Bajić (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz informatike i računarstva A kategorija)

4. Dušan Šijačić (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz fizike, pohvala na Republičkom takmičenju iz hemije)

5. Filip Tot (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija)

6. Vanja Vasiljević (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Srpska informatička olimpijada)

7. Ana Knežević (1. nagrada Državno takmičenje iz biologije)

8. Jelena Đaković (2. mesto Državno Državno takmičenje iz biologije)

9. Ana Bajak (3. nagrada Državno takmičenje iz biologije)

10. Ivana Lovrić (3. nagrada Državno takmičenje iz književnosti)

11. Staša Majstorović (3. nagrada Državno takmičenje iz književnosti)

12. Tara Gojković (1. nagrada Državno takmičenje iz istorije)

Tagovi:
Pročitajte još: