(VIDEO) Nastavak opremanja Sportskog centra „Crvenka“

U Sportskom centru „Crvenka“ u toku su radovi na opremanju ovog sportskog objekta. U hali je postavljena led rasveta, što će svakako doprineti prijatnijem ugođaju prilikom praćenja sportskih događanja, ali i uštedi energije. Ovo je samo jedna od faza na rekonstrukciji crvenačke hale, pa ima razloga za zadovoljstvo direktor Sportskog centra „Crvenka“ Vladan Račić.
-Od 1979. godine u hali u Crvenki nije bilo ozbiljnijeg ulaganja do prošle godine, kada je u prvoj fazi rekonstrukcije uloženo 10 miliona dinara. Danas prisustvujete montaži led rasvete u celom objektu, što će uz bolje osvetljenje dvorane doneti i uštedu u potrošnji energije. Onih 10 miliona kojima je odrađena prva faza su utrošena za izgradnju dva krova, ulazni portal za tribine, dva WC-a za navijače i sada je sve to u odličnom stanju. Znam da ne samo navijače, već pre svega sportiste najviše zanima kada će biti obnovljena podloga. Ona je u planu rekonstrukcije poslednja. Pre toga traba da izolujemo halu, da ugradimo još jedan portal i onda na red dolazi podloga čijom zamenom bi bila i okončana rekonstrukcija hale, odnosno obnova Sportskog centra „Crvenka“ – rekao je Račić.

Montaži led rasvete prisustvovao je i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, jer je i lokalna samouprava obezbedila značajna sredstva kako bi crvenačka hala bila što funkcionalnija.
-Nakon završetka opremanja novosagrađene hale u Sivcu, slična situacija je i sa halom u Ruskom Krsturu, u Kuli se gradi sportski centar u koji je do sada uloženo 300 miliona dinara u prvu fazu, a naravno predviđeni su i dalji radovi na završetku tog objekta. Crvenačka hala ima najdužu priču i najveći sportski značaj i objekat je u koji ćemo najviše ulagati kada je Crvenka u pitanju. Kao što je direktor Račić rekao dosta stvari je urađeno u prošloj godini, ove godine se ti radovi nastavljaju i za završetak kompletno nove slike ove hale je potrebno tridesetak miliona dinara i to je prioritet pa ćemo se u ovoj godini truditi da obezbedimo ta sredstva kako bi u narednoj godini priveli kraju i rekonstrukciju ove hale čime bi praktično zaokružili sportsku infrastrukturu u opštini Kula. Tu mislim i na projekat školske sale u Ekonomskoj školi za čega smo praktično već dobili sredstva i u toku su radovi na reviziji projekta i još nekim izmenama nakon čega bi se izgradio potpuno nov objekat. U hali u „Petefi“ školi su u toku radovi na uvođenju grejanja na gas, čime bi bila završena priča o sportskoj infrastrukturi kada je reč o halama u našoj opštini, gde bi u narednih nekoliko godina, računajući i halu o Ekonomskoj školi, trebalo biti uloženo više od 100 miliona dinara – rekao je Miljanić.
Kao mali znak pažnje za sve ono što lokalna samouprava čini kako bi rekonstrukcija crvenačkog sportskog hrama bila što uspešnija direktor Sportskog centra „Crvenka“ Vladan Račić, koji je i direktor Rukometnog kluba „Crvenka“ je predsedniku Opštine Damjanu Miljaniću poklonio klupsku trenerku.
Izvor:qmedia