(VIDEO) Nastavlja se unapređenje životnog ambijenta u Kuli

U Kuli se na više lokacija radi na uređivanju komunalne infrastrukture. Ostvarujući dobru saradnju sa Skupštinama stanara, JKP “Komunalac” je izašao u susret građanima i radi na ulepšavanju kako njihovih stambenih objekata, tako i javnih zelenih površina. Veliki posao je urađen kod zgrade na Fragmentu, kod Lamela, kod zgrade u ulici Veljka Vlahovića, a danas je saniran i prolaz u zgradi na uglu ulica Veljka Vlahovića i Petra Drapšina.

“Povod današnjeg obraćanja je nastavak akcije u saradnji sa skupštinama stanara, uređenje nekih prostora i ambijenata oko samih zgrada u Kuli. Ranije smo spominjali zgradu 12. Vojvođanske  brigade, gde je uređen deo prostora i tamo se nastavljaju akcije.  Osvetljeni su svi ulazi, u Veljka Vlahovića okrečen je haustor, postavljena rasveta, urađeni trotoari,  te aktivnosti  su i dalje u toku. Takođe, u Fragmentu gde je u saradnji sa opštinom uređen parking i igralište, postavljena je nova rasveta. Za nas, ključna je saradnja sa Skupštinama stanara. Ako tu imamo partnera sa kim možemo da nađemo zajednički jezik, možemo uraditi jako puno. U narednom periodu ćemo kod većine zgrada zameniti i postaviti nove kontejnere, te taj prostor za odlaganje smeća urediti. Tu akciju  završićemo do kraja novembra” kaže direktor Komunalca, Damjan Miljanić.

U ime skupštine stanara, odnosno osam ulaza iz Bloka 13, govorio je Čedomir Beronja, koji je objasnio  kako su nakon registracije ulaza i imenovanja upravnika ostvarili jako dobru saradnju sa JKP Komunalac,   bez kojeg  takav blok zgrada ne bi mogao dobro da funkcioniše.

“Za početak dogovorili smo da Komunalac preuzme grejanje, pošto smo do prošle godine koristili mazut,a  od prošle godine smo korisnici gasa. Takođe, dogovorili smo neke sanacije na objektima u vidu krpljenja oluka, lepljenje silikona na staklu, na nepristupačnim  mestima gde to stanari ne bi mogli samostalno da urade. Dogovorili smo neke nove radove u vidu sanacije krovova i nabavku novih kontejnera pošto je u pitanju veliki broj zgrada i veliki broj korisnika”, izjavio je Beronja.  On je istakao da Komunalac redovno prazni kontejnere, kosi travnjak i održava drveće, te da će saradnju nastaviti i u narednom periodu.

Ovom prilikom  rukovodilac  Odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment Opštinske uprave Kula, Blažo Kostić, rekao je da su u delu Kule poznatijem pod nazivom Lamele urađene pešačke staze, parking i atmosferska  kanalizacija. Takođe, urađen je parking i rešen problem odvođenja atmosferskih voda oko zgrada u naselju Fragment, gde je postavljeno i novo dečije igralište.

“Što se tiče opštine mi smo pokušali ljudima da pomognemo I ukažemo na to da postoji volja sa strane opštine da se prostori koji nisu 30-40 godina uređivani, privedu nameni za redovnu upotrebu.  Da te površine budu bolje i  kvalitetnije uređene za svakodnevnu upotrebu ne samo tih građana, već i za rad službi koje dolaze. To zahteva značajna sredstva ali ukoliko se redovno planira, svake godine po malo, možemo dosta toga uraditi. S obzirom da je trenutno aktuelno to da će “Putevi Srbije” uložiti značajna sredstva u našu opštinu vezano za sanaciju putne mreže, važno je znati da su to kapitalna sredstva koja će se  koristiti sledeće godine, a značajan deo već i ove godine.  Radiće se i na lokalnim putevima i na pristupnim putevima do objekata za kolektivno stanovanje. Imamo na umu dosta tih sitnijih površina koje će se  presvući asfaltom, popraviti ili urediti”, kaže Kostić.