(VIDEO) Nenad Borovčanin predsednik BSS posetio somborske boksere

Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog Saveza Srbije  posetio je bokserski klub „Sombor“ a povod  su kao i uvek dobri rezultati boksera u proteklom periodu. Naime Bokserski klub “Sombor” je od ove sezone član Prve lige Srbije u boksu- najvišeg ranga u domaćem šampionatu, a liga broji sedam klubova podeljenih u dve grupe.

Borovčanin je danas uručio donaciju somborskim bokserima u vidu rekvizita za trening, te je još jednom pohvalio izuzetno kvalitetan rad BK Sombor, pre svega sa mladfim bokserima:“Pravo je zadovoljstvo ponovo se vratiti u jednu salu a da u njoj svaki put zateknete veći broj boksera i da zetknete boksere koji su mnogo napredovali. U jednom kratkom vremenskom periodu grad Sombor i BK Sombor uspeo je da se podigne i postane jedan od boljih klubova u Srbiji, nadam se naravno da će tako u budućnosti i biti zahvaljujući i podršci lokalne samouprave grada Sombora“, rekao je Borovčanin.

Zahvaljujući se Nenadu Borovčaninu na velikoj pomoći koju pruža BK Sombor, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković je najavio podršku lokalne samouprave somborskim bokserima i u periodu ispred nas:“Pre svega bih se zahvalio Nenadu Borovčaninu, po ko zna koji put je došao u Sombor i posetio bokserski klub i svaki put su somborski bokseri dobili opremu i još jednom veliko hvala ispred lokalne samouprave. Što se tiče lokalne samouprave, mi ćemo svakako nastaviti da podržavamo ovaj klub i ono što je najbitnije da se svakoga dana sve više mladih uključuje u sport i to je svakako cilj grada“, dodao je Ratković.

Po rečima Stojana Kneževića trenera u BK Sombor, ove godine registrovano je 30 takmičara:“ U klubu imamo oko 30 registrovanih takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim predsedniku BSS Nenadu Borovčaninu što nam je ustupio jednog vrhunskog stručnjaka sa Kube trenera Moju koji je inače bio juniorski prvak sveta i višestruki seniorski prvak Kube, koji je podigao naš kvalitet takmičara na jedan viši nivo i doneo neke novine u klub“.