(VIDEO) Nova digitalna učionica za buduće generacije somborske gimnazije

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor prepoznata je od strane Srpskog filantropskog foruma, kao jedan od tri partnera „Nacionalnog dana davanja“, u funkciji sve većeg interesovanja za IT smer u Gimnaziji, a koja želi da pripremi svu zainteresovanu decu iz završnih razreda osnovnih škola za nova odeljenja koja se otvaraju i inovativne modele učenja.

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma, istakla je da njihova organizacija prvenstveno ima na umu dobrobit društva u kome živimo: “Osnovna ideja našeg foruma jeste oživljavanje filantropske tradicije koju naše društvo ima. I sami znate da smo poznati po zadužbinarima. Na svakom koraku imate neku zgradu koju je neki viđeni građanin Srbije ostavio svom narodu u zaveštanje”, rekla je Jovančević.

Prošle i ove godine, uvođenjem informatičkog odeljenja u somborsku gimnaziju ,,Veljko Petrović’’, upisano je po 20 učenika na IT smer, a želja im je da iduće godine taj broj bude poduplan. Za ispunjenje ove želje potrebni su najbolji mogući uslovi, a novi IT kabinet, u kom će biti interaktivna table, novi računari I IT oprema, krajnji su cilj. Kako saznajemo, zahvaljujući kampanji koja je u toku, više od polovine sredstava je prikupljeno:”Grad Sombor podržava ovu akciju, a kao predstavnik Gradske uprave apelovao bih na sve privrednike, na sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju, jer ako se uključimo dovoljno, ova akcija može da ima širok odjek, a tiče se naše lokalne zajednice i naše dece. Stoga, još jednom apelujem na sve dobre ljude da se maksimalno uključe i pomognu da ovaj projekat uspe”,  poručio je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora.

Nacionalni dan davanja po drugi put se obeležava u Srbiji, a nakon što su prošle godine prikupljena sredstva za Istraživačku stanicu Petnica, već ove godine odabran je Sombor i njegova gimnazija ,,Veljko Petrović’’, inače ustanova duge tradicije, koja će uskoro obeležiti svoj 150. rođendan.

Dr Ladislav Fekete, direktor gimnazije, nije krio zadovoljstvo što je upravo naša gimnazija odabrana i što će se kvalitet obrazovanja u njoj podići na mnogo viši nivo.

U kampanji prikupljanja sredstava za novi IT kabinet u Somboru aktivno učestvuju i učenici gimnazije ,,Veljko Petrović’’, a učestala saradnja Nastavničkog veća i Učeničkog parlamenta ove škole više puta se pokazala kao izuzetno dobra i korisna, ne samo za gimnaziju, već i za sve njene učenike, kako sadašnje, tako i buduće.

27 dana je ostalo do kraja kampanje, a do cilja je potrebno prikupiti još 642.656 RSD.