(VIDEO) Nova ulaganja u sportsku infrastrukturu-8,4 miliona dinara za “Mostongu”

U prethodnom periodu, kontinuirana ulaganja u objekte Sportskog centra značajno su doprinela poboljšanju uslova za rad. Grad Sombor, kao grad poznat po izuzetnim sportistima, nastavlja da neguje ovu tradiciju, te u saradnji sa Sportskim centrom “Soko” i višim nivoima vlasti, nastavlja da obezbeđuje sredstva neophodna za dalje unapređenje uslova za trening i rekreaciju svih Somboraca. U skladu sa tim, a zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, obezbeđeno je 8,4 miliona dinara za zamenu elektroenergetskih instalacija u Gradskoj hali „Mostonga” u Somboru.

Tim povodom, razgovarali smo sa direktorom Sportskog centra “Soko”, Darkom Kosanovićem, koji je naglasio da će zamena instalacija biti kompletno izvršena u svim salama.

“Ne radi se samo o Velikoj sali, tu su u pitanju i OFO sala, Sala za borilačke sportove, Boks sala, sve svlačionice, hodnici, znači kompletna zamena elektroenergetskih instalacija i zamena svetala. Naša vizija još od 2018. godine je bila da posvetimo pažnju objektima koje posećuje najveći broj naših građana, pre svega naše dece, a tu bih se osvrnuo na 5 objekata kojima mi upravljamo, gde imamo znači najveći broj posetilaca, a to su Otvoreni bazen, Zatvoreni bazen, Gradsko kupalište “Štrand”, Gradska hala “Mostonga” i Gradski stadion.”

On se takođe osvrnuo na ulaganja u celokupnu sportsku infrastrukturu u prethodnom periodu, istakavši izradu reflektora, uređenje zalivnog sistema, kao i opremanje fitnes centra na Gradskom stadionu, zatim izradu tribina, novo LED rasvetljenje i kupovinu novog inventara na Zatvorenom bazenu, te izgradnju tribine i fontane na Otvorenom bazenu. 

“U planu u budućem periodu na Otvorenom bazenu je da završimo projekat kako bismo započeli izgradnju zabavnog sadržaja, nove bazenske tehnike i novih bazena. Upravo je završen i projekat za SPA centar, mislim da će to biti najlepša vest za naše sugrađane i nadam se da ćemo ove godine završiti najsavremeniji SPA centar na Zatvorenom bazenu”, rekao je direktor Sportskog centra.

Kada je u pitanju Gradsko kupalište, prema rečima Kosanovića, ove godine se realizuje rekonstrukcija dela kabina sa izradom nove pumpe, a radi se i izrada bungalova, koji su u ruševnom stanju jer, kako navodi, o njima u prethodnih 40 godina nije niko brinuo.

“Gradimo najsavremeniji mol, pristup, bunagalov, tako da će tu bukvalno na Štrandu biti naselje samo za sebe. Nadam se da ćemo tim potezom privući i strane turiste, a naši Somborci da će imati mesta za sport i rekreaciju.”

Takođe, u hali “Mostonga” gradi se i Trofejna sala u kojoj će svi sportisti i svi klubovi moći da izlože svoje trofeje i pehare, te da predstave svoje uspehe.