(VIDEO) Novi put od “Motela” do “Vagona”

U okviru projekta Gradimo zajedno, Ministarstvo privrede Republike Srbije odobrilo je na osnovu konkursa na koji je aplicirala opština Apatin, sredstva u iznosu od 28.519.894,20 dinara bez PDV-a za rekonstrukciju puta od plaže „Motel“ do naselja „Vagon čarda“. Projekat je podržala i Evropska investiciona banka.

„Obnavljanjem i proširenjem puta od Motela do Vagona, izuzetno prometnog naročito u periodu letnje sezone, građani naše opštine dobiće moderan, širi i bezbedniji put na ovoj deonici. Veliki broj naših sugrađana koristi ovaj pravac i mislim da oni shvataju značaj ovog projekta. Posebno je važno što ova deonica prati trasu evropske dunavske biciklističke rute Eurovelo 6, koja prolazi kroz našu opštinu, što može biti dodatni podsticaj razvoju turizma. Na ovom pravcu se nalazi i čarda Harčaš, čiju rekonstrukciju počinjemo ove godine, sa ciljem da je pretvorimo u vizitorski centar za obilazak rezervata prirode Gornje Podunavlje“, naglašava Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine Apatin.

Rekonstrukcija ovog putnog pravca je samo jedan od planiranih projekata sanacije i proširenja putne infrastrukture u opštini Apatin u 2019. godini. Najavljeno je proširenje parkinga kod gradske pijace, završetak ulice Petefi Šandora, kao i kompletna rekonstrukcija puta do apatinske deponije. Pored toga, lokalne samouprave Apatin i Sombor zajedno su konkurisale za sredstva za izgradnju puta između Kupusine i Monoštora.