(VIDEO) Obeležen Dan oslobođenja opštine Apatin

24. oktobar obeležava se kao Dan oslobođenja grada i opštine Apatin od fašističkog okupatora 1944. godine. Tim povodom, u velikoj sali Skupštine opštine Apatin  održana je radna sednica, 26. po redu, a na kojoj je prisustvovalo 24 odbornika.

Na sednici se našla samo jedna tačka dnevnog reda. U pitanju je odluka o dodeli nagrade ,,24. oktobar” opštine Apatin za 2018. godinu.

Sva 24 prisutna odbornika glasala su za, te je  usvojeno da ovogodišnju Oktobarsku nagradu dobiju sledeći istaknuti pojedinci, kolektivi i institucije: 

  1. Za izuzetna dostignuća u oblasti privrede nagrada se dodeljuje KOMPANIJI „SVETI ĐORĐIJE’’ iz Apatina.
  1. Za najbolje postignute rezultate u oblasti sporta nagrada se dodeljuje DUŠANU KLjAIĆU.
  1. Za izuzetna dostignuća u oblasti kulture i obrazovanja nagrada se posthumno dodeljuje ADAMU VIDAKOVIĆU.
  1. Za najveći doprinos u oblasti humanitarnog i socijalnog rada nagrada se dodeljuje ĐORĐU KURIDŽI.
  1. Za najistaknutijeg radnika u oblasti naučno-istraživačkog rada nagrada se dodeljuje RADIVOJU OBRADOVIĆU.

Kao i prethodne, nagrada se i ove godine sastoji od Povelje opštine Apatin i novčanog iznosa od 50.000 dinara.

Pre radne sednice, u Prigrevici je položeno cveće i venci na grobove palih boraca u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Povodom Dana oslobođenja opštine Apatin, u velikoj sali OKC-a tradicionalno je održana Svečana akademija na kojoj su uručene Oktobarske nagrade.

Nagradu u ime kompanije ,,Sveti Đorđije” preuzela je Mina Medić, umesto Dušana Kljajića nagradu je primio njegov sinovac koji nosi isto ime i prezime, Goran Vidaković je primio nagradu koju je njegov otac Adam dobio posthumno, dok je umesto Radivoja Obradovića nagradu primio njegov prijatelj Bela Kanjo.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio Đorđo Kuridža.

Na Svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja opštine Apatin nastupili su Gradski hor ,,Jedinstvo” iz Apatina, dečiji hor ,,Radost”, emitovan je kratkometražni film o jaslicama kao jednoj od najvažnijih investicija u opštini Apatin u prethodnoj godini, a prisutnima se obratio i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je govorio o važnosti obeležavanja ovog praznika, ali i o planovima lokalne samouprave za naredni period. Nakon dolele nagrada održan je koncert profesora OMŠ ,,Stevan Hristić”, a organizovan je i prigodan koktel.

Pre Svečane akademije, na platou ispred Doma kulture položeni su cveće i venci na spomen obeležja, a nakon obraćanja Miće Radakovića ispred SUBNOR-a, predstavnik iste organizacije na pokrajinskom nivou uručio je priznanje predsedniku opštine Milanu Škrbiću.

Izvor: 025info.rs