(VIDEO) Obeležene 73 godine od doseljavanja kolonista u Kulu

Danas je u Kuli u prostorijama „Žito medie“ uz prisustvo brojnih građana održana svečanost povodom obeležavanja 73. godišnjice od doseljavanja kolonista iz Crne Gore u Kulu. U okviru programa posetioci su mogli da uživaju u nastupu amatera Kulturno umetničkog društva „Durmitor“, a nastupili su zdravičar, guslar, recitator i muška i ženska pevačka grupa, koje su izvele zavičajne izvorne pesme.

Prvi deo programa je održan ispred prostorija „Žito medie“ gde je postavljen i vagon na kojem su ispisana imena i prezimena porodica, odnosno, njenih članova koji su pre 73 godine iz Crne Gore došli u Kulu. Proslavi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave – Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i njegov zamenik Karolj Valka, kao i Dragan Đurović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji.
Sve prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio Damjan Miljanić, koji je tom prilikom istakao da su i njegovi preci pre 73. godine došli u Kulu i da su tokom ovih godina svi oni koji su tada došli dali veliki doprinos razvoju kulske opštine, ali i cele Srbije.


-Lokalna samouprava i ja lično i ubuduće ćemo pomagati održavanje ovakvih svečanosti, jer nikada ne smemo zaboraviti odakle smo došli i ko smo, rekao je Miljanić.


Potom je upriličen obilazak izložbe fotografija, dokumenata i etnografskih eksponata, a na video bimu su prikazani inserti iz pozorišnih predstava „Velika drama“ i „Voz“. Na kraju programa firma „Žito – Media“ priredila je koktel za sve prisutne.

Izvor:qmedia