Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Održan „Otvoreni Braunfild dan“

Održan „Otvoreni Braunfild dan“

U skupštinskoj sali, održan je Otvoreni Braunfild dan i okrugli sto „Mogućnosti i pravci razvoja pilot lokacije Agrosavez“. Ispred lokalne samouprave događaju su prisustvovali gradonačelnik, Antonio Ratković, sa saradnicima, te načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković. Više o samom događaju rekao nam je prof. dr Saša Bošnjak, koordinator za EU projekte i EU fondove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Grad ima u poslednjih osam godina urađenih 12 projekata koje je finansirala Evropska unija. O projektu treba reći da je to u stvari projekat koji marketira i koji želi da stavi na mapu evropskih investitora braunfild lokaciju u Somboru, na bivšoj lokaciji Agrosaveza. Mi želimo da sačuvamo tim projektom što više površine za obradive zemljišta, a da površine koje su već zauzete sa ciglom, asfaltom, malterom, pretvorimo u nove investicione poslovne poduhvate“, reko je Bošnjak.

Ovaj događaj predstavljao je odličnu priliku za sve partnere i zainteresovane strane da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u okviru projekta, razmene ideje i iskustva, i prodube saradnju na polju reindustrijalizacije kroz korišćenje postojećih braunfild lokacija.

Glavni projekta je unapređenje institucionalnih kapaciteta javnih vlasti i zainteresovanih strana u Dunavskoj regiji, uz istovremeno smanjenje socijalno-ekonomske i administrativne fragmentacije u procesima prostorne, ekonomske i ekološke transformacije. Ovo se postiže kroz teritorijalne demonstracije reindustrijalizacije prema principu “Braunfild je bolji od grinfilda” i primenu 4H pristupa.

Tagovi:
Pročitajte još: