(VIDEO) Održan peti „Defile jahača, fijakera i zaprega“ u Somboru

U organizaciji Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ Sombor, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, u nedelju 28. juna, održan je peti „Defile jahača, fijakera i zaprega“.

Predsednik Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ Mirjana Maričić istakla je da je cilj manifestacije da se učesnici opuste i da uživaju zajedno sa posetiocima: „Mi se trudimo da svi uživamo, u tome je razlika, nema takmičenja, nema izbora za najlepši fijaker, najboljeg konja, najlepšu opremu, tako da su učesnici opušteni, i verujem da uživaju u svemu, a to se vidi i po broju koji će ovde biti. Mislim da će biti oko stotinak učesnika“ rekla je Marijana Maričić i dodala „Ove godine prvi put radimo na terenu Žak zato što je u toku rekonstrukcija hipodroma. Mi inače volimo da budemo na hipodromu, mnogo je bezbednije, ali sad moramo ovako i zbog toga smo uveli jednu novinu – da zaista taj defile prođe kroz grad kao nekada i da svi zajedno doživimo te čari vožnje i tradicije koja nam je ostavljena da je sačuvamo“.

Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović istakavši da „Defile jahača, fijakera i zaprega“ čuva somborsku tradiciju, a na ovogodišnjem „Defileu jahača, fijakera i zaprega“ učestvovao  je 21 jahač, što je najveći broj učesnika u ovoj manifestaciji do sada, kao i 29 fijakera i zaprega.