(VIDEO) Održan tradicionalni Novogodišnji koncert u Kljajićevu

U prepunoj sali Centra za kulturu “Đurđevak”, večeras je održan tradicionalni Novogodišnji koncert Kulturno-umetničkog društva “Đurđevak” iz Kljajićeva. Pored  domaćina, posetioci su imali priliku da pogledaju nastup i FA “Splet” iz Novog Sada, kao i igre SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog, Republika Srpska.

 Prema rečima umetničkog rukovodioca KUD „Đurđevak“, Ljiljane Bjelivuk, upravo ovaj koncert je najbolji način da se sa pesmom, i u veselju, isprati stara i dočeka nova godina.

„Novogodišnji koncert je pored Đurđevdanskog festivala nešto što je u Kljajićevu tradicija, jer nastojimo da sumiramo rezultate od prethodne godine, a ujedno smatramo da je to najlepši način da sugrađani naši uđu u novu godinu, sa igrom i sa pesmom i naravno sa dečijim veseljem“, istakla je Bjelivuk.

Na koncertu je izvedeno 12 koreografija iz svih srpskih krajeva, a priliku da se predstave imali su svi članovi društva, počevši od najmlađih, dečije grupe, mlađeg i starijeg dečijeg sastava, do prvog izvođačkog ansambla.

“Večeras se nalazimo ovde na Novogodišnjem koncertu Đurđevka. Đurđevak je Kulturno-umetničko društvo iz Kljajićeva, koje je proslavilo naše selo kroz celu Evropu”, rekla je Nada Mandić, član Saveta mesne zajednice Kljajićevo, te dodala da tu dolazi veliki broj dece, da se lepo druže i da zajednički uče o tradiciji.

Jedan od igrača iz Kljajićeva, Nikola Šušnjar, rekao nam je da je ovo Kulturno-umetničko društvo osnovano 1992. godine, te poput naše prethodne sagovornice istakao da je internacionalnog karaktera.

„Pre dve-tri godine, proširili smo to da bude šire internacionalno druženje. Evo čak i ove godine imamo društvo iz Brčkog, prošle godine smo imali iz Hrvatske, iz Krnjaka i nadamo se da ćemo nastaviti i dalje da imamo dobru organizaciju, jer smo naše selo uspeli da proslavimo sa Đurđevkom, da se čuje široko po svetu, po Evropi i svugde“, ponosno naglašava Šušnjar.

Koncert je protekao u prazničnoj atmosferi, uz pesmu i dinamičnu koreografiju, te je rnagrađen velikim aplauzom zadovoljne publike.