(VIDEO) Održana prva auto kros trka na novoizgrađenoj adrenalinskoj areni u Rančevu

U Sombor se na velika vrata vratio auto – sport, nakon više od decenije od poslednje trke. Prvi put su na novoj stazi u Rančevu kod Sombora održane trke u auto – krosu za Šampionat Srbije.

Na današnjoj trci učestvovalo je četrdesetak takmičara iz četiri kluba koji su stigli iz Rume, Beograda,  Miletića i Sombora.

Kako je istakao direktor trke Goran Ratković, auto kros je disciplina koja raste i polako zauzima mesto koje joj pripada:“ Ovo je disciplina koja je još u povoju, koja iz godine u godinu raste. Prošle godine smo imali samo jednu stazu u Miletiću, sada imamo tri staze, tako da auto kros raste iz godine u godinu. Sve je više i klubova i vozača, uvodimo nove klase, više automobila, vozni park je mnogo bogatiji nego nekada. Bližimo se nekim pravilima Centralno evropske zone i mislim da smo na dobrom putu da to za koju godinu bude jedna jako dobra priča“, rekao je Ratković.

U klasi do 1200 kubika najbolji je bio Goran Milić, dok je u klasi do 1400 kubika najbrži bio Željko Brkljač. U klasi do 1600 kubika najbolju trku odvezao je Nikola Milić a u najjačoj klasi preko 2000 kubika prvo mesto zauzeo je Stojan Avramović.

Vredno je istaći da je veliki broj Somboraca došao na somborsku adrenalinsku arenu kako bi uživo video zaista spektakularne trke.