(VIDEO) Održana „Trka za pehar grada Sombora“

U nedelju 9. Juna na somborskom hipodromu održan je prvi trkački dan. Konjički klub „Vojvođanin“  iz Sombora se i ove godine kao organizator potrudio da sve protekne u najboljem redu,  a veliki broj gledalaca na Hipodromu u Somboru je imao šta da vidi.

Održano je ukupno 10 trka u kojima je učestvovalo 98 grla iz sedamnaest konjičkih klubova. Konjički klub „Vojvođanin“ ostvario je zapaženi rezultat i u ukupnom plasmanu ima osvojena tri prva mesta, jedno treće i jedno peto mesto.

Trka dana bila je „brza“ partija posvećena osvajanju pehara grada Sombora. Prijavljeno je bilo sedam učesnika, tri grla domaćeg odgoja i četiri grla oždrebljena u inostranstvu. Grlo Lejla u trku je ušla kao pobednica trke „Državno prvenstvo za grla od 5 godina“ održane dve nedelje ranije u Beogradu, a Isak Njutn kao pobednik „brze“ partije održane u Subotici 19. maja.  Ipak  najbolji u „brzoj“ partiji osvojivši pehar grada Sombora za 2019. godinu bio je konj,  vlasnika Horvatski Antuna, Nadir Three sa vozačem Vukov Ivanom.

Pehar grada je uručila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, a pored kasačkih trka, u nedelju na Hipodromu,  predstavljena je i škola jahanja Suzane Sekulić, a gosti su mogli da uživaju i u izboru najlepših šešira kao i u vožnji fijakerom. Posetiocima je na Hipodromu u Somboru predstavljena i promenada Sombora kroz istoriju.