(VIDEO) OŠ „Isa Bajić“ doniran vredan fotokopir aparat

Osnovna škola „Isa Bajić“ iz Kule dobila je značajnu donaciju u vidu fotokopir aparata od prijatelja škole , koji je, prema rečima direktorice škole Mirjane Ivić Mihajlović, imao želju da se oduži školi za uspehe koji njeni đaci postižu.


Direktorica je ovu priliku iskoristila i da još jednom istakne uspehe đaka, i pohvalila učenicu sedmog razreda Doroteu Tošić, koja je sa nastavnicom srpskog jezika Valentinom Mujičić osvojila prvo mesto na Međunarodnom literarnom konkursu Društva Svetog Save iz Beograda na temu „Pred ikonom Svetog Save“.


Dorotea je kao nagradu od škole dobila knjige koje su poklon predsednika opštine Kula Damjana Miljanića, opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula. Osim škole „Isa Bajić“, komplet knjiga su dobile sve škole u kulskoj opštini. Direktorica je ujedno najavila i program za proslavu školske slave Svetog Save. Đaci nižih razreda su radili projekat „U susret praznicima – Sveti Sava školska slava“, tako da će u Kulturnom centru Kula u ponedeljak, 27. januara od 12 časova biti prikazan rezultat njihovog rada, dok su viši razredi, u saradnji sa nastavnicima organizovali radionice pomoću kojih će se učenici bliže upoznati sa likom i delom prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save, rekla je direktorica Ivić Mihajlović.