(VIDEO) Otvorena izložba slika Lazara Rodića iz Banja Luke

U Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, danas ( utorak, 12.01.20121. ), otvorena je izložba slika Lazara Rodića iz Banja Luke (BiH), pod nazivom “Arheologija sadašnjosti”.

Lazar Rodić je rođen  23.05.1991. godine u Drvaru, srednju građevinsku školu je završio u Banjoj Luci. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi Vese Sovilja.  Položio je stručni ispit kao profesor likovne kulture u školi za decu sa posebnim potrebama. Trenutno radi kao ilustrator u časopisu za djecu u Banjoj Luci.

Izlagao je više puta samostalno i kolektivno na izložbama od lokalnog i međunarodnog značaja u zemljama u regionu.

„Ovo je još jedan dokaz da se KC „Laza Kostić“ iz Sombora, osim autora koji rade i stvaraju u Srbiji, vrlo rado obraća i autorima iz okruženja. Ono što ovu izložbu zaista čini posebnom jeste svakako jedna vrsta slikarskog konceptualnog izraza“, rekla je Tatjana Dimitrijević, urednik likovnog programa KC „Laza Kostić“.

Postavka izložbe trajaće do 26.1. 2021. godine, a  Galeriju Kulturnog centra možete posetiti radnim danima od 8 do 14 časova, i od 17 do 20 časova, kao i subotom od 9 do 13 časova.