Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Ovogodišnji Međunarodni festival rakije privukao veliki broj posetilaca

Festival rakije u Apatinu

Proteklog vikenda, u Apatinu je održan četvrti po redu Međunarodni festival rakije „Gornje Podunavlje“, koji je okupio privatne proizvođače i destilerije. Ove godine, pristiglo je više od 900 uzoraka od 365 učesnika iz 12 zemalja. Petar Horti, član Organizacionog odbora Festivala, nije krio svoje zadovoljstvo ovogodišnjim odzivom učesnika, te nam je ujedno i rekao nešto više o prisutnima.

„Mogu da kažem da smo u ove četiri godine, od kada Festival postoji, ove godine postigli jedan zavidan uspeh sa brojem učesnika, i sa kvalitetom sudija, postali smo najprepoznatljiviji Festival ovakvog tipa u regionu. Na ovoj našoj priredbi prisutni su individualni proizvođači, hobi proizvođači i nekoliko destilerija sa svojim proizvodima“, rekao je Horti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Svoje utiske o ovogodišnjem Festivalu, rekao nam je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin, koja je suorganizator manifestacije, zajedno sa Udruženjem proizvođača i ljubitelja voćnih rakija „Čuvari tradicije“.

„Mi smo od prvog dana prepoznali entuzijazam ljudi iz Udruženja „Čuvari tradicije“ koji ovo sve u onom pravom smislu i organizuju, ali mi kao Turistička organizacija značajno učestvujemo i u logistici, marketingu i drugim vidovima organizacije događaja sa kojim imamo veliko iskustvo. Potrudili smo da u skladu sa manifestacijom dovedemo i adekvatne bendove. Tu su naši momci iz „Dunavskih bisera“ i komšije iz Sombora, vrhunski Tamburaški sastav „Đuvegije“- rekao je Jović.

Podsećamo da je ovo samo jedna u nizu manifestacija koja se tokom leta organizuje u Apatinu, a sledeći događaj su 60. po redu „Apatinske ribarske večeri“, koje će 4. jula otvoriti Zdravko Čolić

Tagovi:
Pročitajte još: