(VIDEO) Počeli radovi na proširenju raskrsnice u Crvenki-vrednost radova 30 miliona dinara

Počeli su radovi na proširenju saobraćajnice državnog puta prvog reda u Crvenki i lokalnog puta u ulici Moše Pijade, čija je vrednost 30 miliona dinara.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, naglasio je da je to veoma značajan projekat za opštinu Kula, jer se proširuje raskrsnica, dobija se nova signalizacija, novi semafori, a veći deo projekta finansira Republika, odnosno JP „Putevi Srbije“, dok se proširenje saobraćajnice u ulici M. Pijade, finansira iz opštinskog budžeta. On je takođe, podsetio na projekat koji je već realizivan, a to je izgradnja puta Kruščić-Gračac, zajednička investicija opštine Kula i opštine Odžaci vredna preko 40 miliona dinara. Predsednik je najavio i buduće infrastrukturne projekte, kao što je novi put Kruščić- Ruski Krstur, investicija vredna 100 miliona dinara, kao i put Kula-Vrbas.

U ime izvođača radova „Bačka puta“, Ištvan Pap je rekao da će se na sve četiri strane raskrsnice proširivati po jedna saobraćajna traka za skretanje u levo, što do sada nije postojalo, tako da će se saobraćaj odvijati mnogo brže i bezbednije.

Dejan Aleksić, inženjer saobraćaja, objasnio je da je ovde u pitanju ukrštanje dva puta sa jako velikim intezitetom saobraćaja. Prema podacima sa automatskog brojača saobraćaja, na ovom državnom putu prosečan dnevni saobraćaj je preko 7000 vozila. Takođe, ulici Moše Pijade, koja se naslanja na lokalni put Nova Crvenka-Bajša-Bačka Topola i predstavlja centar naseljenog mesta Crvenka, imamo veliku frekvenciju lokalnog saobraćaja. Prema Aleksićevim rečima, sama rekonstrukcija raskrsnice predviđa izgradnju novih semafora sa LED tehnologijom, a očekuje se i rasterećenje saobraćaja. Završetak radova se očekuje u narednih 30 dana.