(VIDEO) Počeli radovi na sanaciji lokalnog puta u Karavukovu-vrednost investicije 70,9 miliona dinara

Danas su, u Karavukovu, počeli radovi na sanaciji lokalnog puta L410. Put je dužine 5,6 km, a u pitanju je deonica od izlaska iz naseljenog mesta Odžaci, do izlaska iz naseljenog mesta Karavukovo, prema Bogojevu.

Radove finansiraju „Putevi Srbije“, a vrednost investicije je 70,9 miliona dinara, bez PDV-a.
Prema rečima predsednice opštine Odžaci, Latinke Vasiljković, ovaj lokalni put će u narednom periodu biti kompletno obnovljen.
„Put je širine 5,9 metara i prilikom obilaska i dijagnostikovanja stanja puta, utvrđeno je da je više od 25% površine ovog puta oštećeno usled mrežastih oštećenja, termičkih uticaja, a najveći problem jeste bila pojava učestalih kolotraga, tako da u ovom prvom delu izvođenja radova, oni se saniraju, bankine se proširuju, da bi se kasnije put kompletno presvukao i time bi se njemu produžio vek trajanja“, objašnjava Vasiljković.

Takođe, ona dodaje i da se radovi po pitanju obnavljanja putne infarstrukture u opštini Odžaci, nastavljaju istom dinamikom, kako na lokalnim, tako i na državnim putevima.

„Ono što mogu najaviti, jeste da po ovom principu, a naravno zajedno sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom građevinarstva i pomenutim Putevima Srbije, uskoro će uslediti i sanacija državnog puta drugog reda, od Odžaka do Lalića, gde je dužina 7,6 km, a naravno planovi za narednu godinu govore da ćemo nastaviti istom dinamikom, odnosno krenućemo i u sanaciju drugog dela lokalnog puta od Brestovca do Odžaka, a svakako najveći zadatak koji nam predstoji jeste da put od Karavukova do Bogojeva takođe u narednom periodu saniramo“, izjavila je predsednica opštine Odžaci.