(VIDEO) Počelo prvenstvo Srbije u karateu za mladje kategorije

Pod pokroviteljstvom Grada Sombora, danas je počelo prvenstvo Srbije u karateu za mladje kategorije. Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama, održava se danas, dok su za nedelju zakazana takmičenja u okviru prvenstva Srbije za nade i pionire u borbama. Svečana ceremonija otvaranja prvenstva Srbije održana je u prepunoj somborskoj hali Mostonga, koja je bila tesna da primi sve zainteresovane gledaoce.

Takmičenje je svečano proglasila otvorenim gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović koja je svim takmičarima i gostima poželela ugodan boravak u Somboru i osvajanje medalja, a koliko je važno za sam grad Sombor održavanje jednog ovakvog takmičenja, dokaz je da je u naš grad došlo više od 1500 učesnika: “Moram istaći da je održavanje jednog ovako velikog takmičenja za naš grad od izuzetnog značaja, te da smo pokazali da smo zaista sjajni organizatori. Nadam se da će svi takmičari i gosti iz Sombora poneti lepe uspomene i da će nam se ponovo vratiti.”

Predsednik Karate Saveza Vojvodine prof. Dr Strahinja Tepavčević je istakao veliku zahvalnost gradskoj upravi grada Sombora na vrhunskoj organizaciji i podršci koju je Gradonačelnica zajedno sa svojim timom pružila oko same organizacije: “Moram istaći zaista veliku zahvalnost gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović i njenim saradnicima na uloženom ogromnom trudu da ovo prvenstvo izgleda, ne evropski nego svetski i verujem da nas u Somboru očekuju još mnoga takmičenja u narednom periodu.”

Predsednik karate federacije Strbije Slavoljub Piper istakao je kako je u Sombor došlo sve ono najbolje što karate u Srbiji ima da ponudi te da ćemo od ovih najmladjih učesnika u skorije vreme imati i osvajače olimpijskih medalja: “Sva ova deca koja se danas takmiče u Somboru su prošla razne kvalifikacije da bi se danas našla ovde, što znači da je svako dete ovde osvajač neke medalje što ovom prvenstvu daje dodatnu draž ali i značaj. Verujem da ćemo od ove dece ubuduće imati neke nove šampione koji će donositi medalje za Srbiju sa najvećih svetskih takmičenja.”

Takmičenje se završava u nedelju 1. aprila i kako kažu organizatori, ovo takmičenje je idealna uvertira za najveći karate dogadjaj u Srbiji ove godine, a to je Evropsko prvenstvo koje se održava u Novom Sadu od 9. do 13. maja ove godine.

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4OX0CqSdbf0[/embedyt]