(VIDEO) Počeo sa radom punkt za dezinfekciju somborskih taksi vozila

Plato ispred zatvorenog bazena „Mostonga“, od danas je pretvoren u svojevrstan punkt za besplatnu dezinfekciju svih taksi vozila u Somboru.

Kako je istakla gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ovo je još jedna mera na suzbijanju i preventivi širenja Korona virusa:“S obzirom na to da sportska dešavanja, manifestacije i takmičenja od kako traju preporuke i mere Vlade Republike Srbije za zabranu okupljanja, više nisu u funkciji, ovaj parking od danas namenjen je za punkt za besplatnu dezinfekciju svih taksi vozila na teritoriji grada Sombora. Ova usluga biće dostupna od 8 do 12 časova svim taksi udruženjima i taksistima, a u cilju zaštite kako putnika tako i vozača”, rekla je Golubović.

Ona dodaje da je grad u saradnji sa javnim preduzećima podelio taksi udruženjima i  dezinfekciona sredstva kako bi mogli i mimo ove usluge da sami dezinfikuju svoja vozila:” Grad Sombor obezbedio je dezinfekciona sredstva u saradnji sa našim komunalnim  preduzećima i podelio ih taksi udruženjima koja će od sada pored rada ovog punkta, imati obavezu i mogućnost da svoja vozila adekvatno dezinfikuju za prevoz naših putnika” dodala je gradonačelnica.

punkt za dezinfekciju taksista