(VIDEO) Podeljeno 200 sedišta za decu za bicikle

Savet za bezbednost saobraćaja nastavlja akcije kojima Sombor čini bezbednijim za najmlađe. Podeljeno je 200 sedišta za decu za bicikliste, a gradonačelnik Antonio Ratković je najavio da nije kraj sa akcijama koje će Grad sprovoditi zajedno sa Savetom. Ukupno je za ovu akciju izdvojeno milion dinara, a sem sedišta podeljene su i fluorescentne trakice, kao i svetla za bicikle. 

„Gledaćemo da sledeće godine uvedemo neku akciju koju budu inicirali naši najmlađi. Nastavljamo naravno sa svim ostalim akcijama kao što su uređenje zona škola, sledeće nedelje će biti postavljeno i ova četiri brzinska displeja što će svakako doprineti da naši vozači budu bezbedniji, da paze na druge učesnike u saobraćaju“, rekao je Ratković. 

Gradonačelnik je dodao da će sledeće nedelje početi sa izgradnjom biciklističke staze, kao i da je to apsolutni prioritet grada, s obzirom na činjenicu da u Somboru ima mnogo biciklista. Iz Policijske uprave dodaju da su, izučavajući saobraćajne nezgode, došli do zaključka da su najranjiviji učesnici u saobraćaju upravo biciklisti. 

„Ova aktivnost koju sprovodi grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja i koja je ovako omasovljena i koja je dala izuzetne rezultate pokazuje da smo uspeli u onom našem naumu, a to je da promenimo svest učesnika u saobraćaju i da preduzimamo sve moguće mere bezbednosti da i kada dođe do najtežih posledica, da se one svedu na minimum“, rekao je načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Sombor, Milan Glumac.

Samo dva sata nakon raspisivanja konkursa za dodelu sedišta za bicikle pristiglo je 200 zahteva, a ukupno ih je bilo preko 500, što pokazuje koliko su ovakve mere zaštite najmlađih u saobraćaju neophodne Gradu Somboru.