(VIDEO) Podeljeno još 100 auto sedišta za bebe

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, danas je u dvorištu Županije, podelio još 100 dečijih auto sedišta. Uključujući 100 sedišta koje je Savet na kućne adrese isporučio za prvih 100 beba rođenih na teritoriji Grada Sombora, u ovoj godini je do sad podeljeno ukupno 200 sedišta za bebe.

 „Ovo je druga podela auto sedišta u 2020. godini. Pre mesec dana podelili smo za prvih 100 beba rođenih u 2020. godini, pre toga smo raspisali Javni poziv da bi se mogli javiti roditelji one dece koja su rođena  u 2019. i 2020. a nisu u prethodnim konkursima dobili sedišta, tako da smo sve to uključili u naš program podele sedišta. Ovo je već 4. godina kako je Savet za bezbednost saobraćaja počeo sa podelom i od prvih 20, danas imamo situaciju da delimo 200 autosedišta“, rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković.

Takođe, on je dodao i da se u narednim danima očekuje podela dečijih sedišta za bicikle.

 “Prošle godine smo imali 80 sedišta, ove godine smo obezbedili 200 sedišta za bicikliste i ono što sam više puta naglasio da je cilj Saveta za bezbednost saobraćaja, pre svega briga o našim najlmađim učesnicima u saobraćaju i time ćemo se rukovoditi i u budućnosti ” zaključio je Ratković.