(VIDEO) Poljoprivrednim proizvođačima uručeni ugovori za subvencionisanje proizvodnje

Ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora, koji je organizovao Agrobiznis centar,  danas su svečano uručeni poljoprivrednim proizvođačima.

Za realizaciju Konkursa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava sredstva su obezbedili Grad Sombor i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, u ukupnom iznosu od 10.000.000.00 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je 250.000,00 dinara.

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković rekao je da je na osnovu interesovanja koje je vladalo za prvi konkurs, koji je organizovan početkom ove godine, ubrzo sproveden i drugi.

„Danas ćemo uručiti 49 ugovora. Ovo je drugi konkurs u 2020. godini. Tokom januara i februara smo raspisali prvi, gde je 25 lica tada prošlo na konkursu i, s obzirom na pandemiju korone, tada nismo ugovore ovako zvanično dodeljivali. Drago mi je da 74 mlada poljoprivrednika imamo priliku da, uz pomoć Grada i uz pomoć Ministarstva bez portfelja, pomognemo i nadamo se unapredimo njihovu proizvodnju“ izjavio je Ratković.

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje osnovan je u okviru mera populacione politike tokom 2019. godine, sa osnovnim zadatkom da pomogne mladim poljoprivrednim proizvođačima da pokrenu, osnaže i prošire svoj biznis, bilo putem saveta, bilo putem direktnih subvencija.