(VIDEO) Predsednik opštine Kula obišao Udruženja povodom Dana žena

Povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić obišao je Udruženje žena „Kolo srpskih sestara“ iz Kule, Mesno Udruženje penzionera Kula i Opštinsko Udruženje penzionera Kula kako bi pripadnicama lepšeg pola čestitao njihov dan. Čestitajući im praznik, predsednik Miljanić je dame darivao prigodnim poklonom u vidu cveća i čestitki. On je rekao da je lokalna samouprava finansijski podržala, a on prepoznao potrebe ovih Udruženja i da će i ubuduće nastaviti da ih pomaže i ukazao na položaj žena u Srbiji koji se iz godine u godinu poboljšava, posebno novim izmenama Zakona, koji predviđa prisutnost žena od 40 posto u političkom životu i na rukovodećim položajima od lokala do Republike, kao i mnoge druge stvari koje su implementirane u Zakon, a koje se polako primenjuju.


Predsednik Mesnog Udruženja penzionera Kula Miloš Rakočević čestitao je damama 8. mart, poželeo im dobro zdravlje, a predsedniku oštine Kula se zahvalio na pomoći i podršci koju svakodnevno pruža ovom Udruženju.
Predsednik Opštinskog Udruženja penzionera Stevan Rajić je takođe izrazio zahvalnost predsedniku opštine Kula Damjanu Miljaniću na ukazanoj pažnji i podršci, a prisutnim damama je poželeo zdrav i dug život, lepa prijateljstva i lepa druženja i dodao da kad se spomene reč žena uvek je ponosnim muškarcima ta reč u drugom planu, a ona simbolizuje majku, ćerku, suprugu, spremačicu, baku, najdivnije i najuzvišenije ljudsko biće. Ona začinje živote i iz nje izlaze životi, prvi poljupci, prvi zagrljaji, uvek je bilo od majke, od žene, rekao je Rajić.
Iskreni osmesi na licima dama pokazali su da ih je veoma obradovao ovakav vid pažnje.
izvor:qmedia