(VIDEO) Predsednik opštine Kula u poseti vrtiću u Sivcu

U vrtiću ”Čuvari osmeha” u Sivcu, juče je obeležen Svetski dan zdrave hrane, te su tom prilikom vrtić posetili predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sekretar MZ Sivac Boban Damjanović i pomoćnica predsednika opštine, Jelena Pavkov.
Kako bi i dalje bili u mogućnosti da prave zdravu hranu, sekretar MZ Sivac Boban Damjanović je vrtiću uručio blender za kuhinju kao prigodan poklon, a kako je izjavio, dobra saradnja sa vrtićem se nastavlja.
Posetu Sivcu, delegacija je iskoristila i kako bi obišla radove koji su u toku, u vrtiću ”Čuvari osmeha” u Sivcu, ali i u Osnovnoj školi ”20. oktobar”. U vrtiću se trenutno radi nadstrešnica iznad terase, kako bi se otklonila opasnost po decu kada je hladno i klizavo.
Prema rečima direktora Osnovne škole ”20. oktobar” Ferenca Lendaka, 7. oktobra je raspisana javna nabavka za izgradnju toplog hodnika u zgradi u ulici Maršala Tita 136, kojom će biti rešen višedecenijski problem, te deca više neće morati da izlaze napolje, po snegu i kiši, kako bi došli u fiskulturnu salu. Otvaranje koverata sa ponudama planirano je za 7. novembar kada će se i krenuti u realizaciju ovog projekta. Sredstva za projekat su obezbeđena iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje koja obuhvataju 90 odsto investicije, a ostalih 10 odsto obezbeđuje lokalna samouprava. Sledeći projekat koji se tiče škole planiran je za početak sledeće kalendarske godine kada se planira kompletno renoviranje i adaptacija zgrade u Novom Sivcu.
Predsednik opštine Damjan Miljanić je istakao da su ovi radovi samo ispunjenje onoga što je obećano početkom godine, kada je rekao da će ova i sledeća godina biti posebno posvećena infrastrukturnom opremanju škola u našoj Opštini. Pored najvećih radova koji se očekuju upravo u Sivcu, očekuju se radovi na uređenju i proširenju STŠ ”Mihajlo Pupin” u Kuli, urađen je projekat za halu Ekonomske škole, priprema se dokumentacija za adaptaciju starog dela škole, a završeni su i radovi u školama u Kruščiću i OŠ ”Petefi brigada” u Kuli. Ono što je bitno, kako je istakao, je to da ove ustanove budu proaktivne i da iniciraju šta bi trebalo da se radi, a Opština će pomoći kako bi se uradili projekti i obezbediti deo sredstava.
”Ono što će biti uloženo u škole u ovoj godini, kao i u narednoj, biće reda veličine nekoliko stotina miliona dinara, to su ozbiljna ulaganja ali se tu neće stati već će se gledati da sve škole u Opštini budu pokrivene” – zaključio je Miljanić.