(VIDEO) Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio Sombor

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Sombor i obišao Industrijsku zonu u koju su zajednički investirali Pokrajinska vlada i Grad Sombor. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović dočekala ga je u novoizgrađenom u Bloku 82, a zatim su obišli saobraćajnice u somborskoj Industrijskoj zoni.

„Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u ovom gradu, i već imamo zainteresovane i domaće i strane investitore“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Zadovoljstvo nam je što danas imamo priliku da predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, ali i njegovim saradnicima možemo da pokažemo rezultate našeg zajedničkog rada, koji se pre svega ogledaju u zajedničkim naporima i zalaganjima da Sombor u Industrijskoj zoni dobije kompletno komunalno opremljene i uređene lokacije koje može da ponudi investitorima za izgradnju njihovih industrijskih pogona, ali svakako i Bloka 82 kao stambenog i poslovnog dela grada u kome je, zahvaljujući komunalnom opremanju, sada takođe moguće izgrađivati i raditi u daleko boljim i lakšim uslovima“ rekla je ovom prilikom gradonačelnica Dušanka Golubović.

U okviru posete, obišli su i Srednju tehničku školu i najavili zajednički projekat rekonstrukcije glavne školska zgrade i sportske sale.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.