(VIDEO) Privodi se kraju oslikavanje murala od 70 metara u Bačkom Monoštoru

U Bačkom Monoštoru se privodi kraju oslikavanje jednog velikog murala dužine 70 metara sa motivima specifičnim za ovo mesto.

Ideja da se od jednog oronulog zida napravi nešto lepo i korisno potekla je od gradskog većnika Dr Dalibora Forgića, veoma aktivnog u rešavanju svih pitanja od važnosti za građane Bačkog Monoštora:“Sve je tako počelo što smo imali taj oronuli zid koji nije bio prikladan za naše mesto, a mi se svakodnevno trudimo da ga učinimo što lepšim. Kontaktirali smo umetnike i od njih dobili instrukcije te smo se angažovali i veoma brzo okupili naše volontere i krenuli u akciju“ istakao je Forgić.

Umetnici Milorad Rađenović i Stipa Kovač prihvatili su se ovog velikog i zahtevnog posla te su veštim pokretima četkicom zaista oslikali fantastičnu sliku dugačku 70 metara.

Ovaj mural će svakako biti svojevrsna turistička atrakcija za sve posetioce Bačkog Monoštora jer će moći, pored usmenog objašnjavanja da i na slici vide kako je to nekada izgledalo odnosno da  vide celu istoriju ovog mesta.