Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Projekat „Dunav bezbedna reka“ realizovan u Apatinu

Projekat „Dunav bezbedna reka“ realizovan u Apatinu 12

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, organizovali su danas taktičko–tehnički zbor u na javnom kupalištu kod restorana „Plava ruža“ u Apatinu. Program je realizovan u okviru projekta „Dunav bezbedna reka“, a tom prilikom izvedena je pokazna vežba pod nazivom „Apatin 2024“.

Prvi deo vežbe upriličili su pripadnici Vatrogasno–spasilačke jedinice i Crvenog krsta, dok su drugi deo vežbe, koji je podrazumevao spašavanje lica iz nepristupačnog dela reke, realizovali pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a i Ronilačke jedinice Žandarmerije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Taktičko–tehnički zbor organizovan je u cilju povećanja bezbednosti na vodi, a prema rečima majora policije Marije Oparnice Gligorević, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu relizovali su niz drugih preventivnih aktivnosti kako bi se povećala bezbednost kupača.

 – Realizovane su brojne preventivne aktivnosti, postavljene su table gde su obeležena mesta koja su nebezbedna i nepristupačna za kupanje i stalno smo u kontaktu sa građanima, kojima pružamo informacije kako da se ponašaju bezbedno na vodi. Kada govorimo o nesrećama na vodi, glavni uzroci su odsustvo obuke u plivanju, nedovoljan nadzor nad decom plivačima, korišćenje nebezbednih mesta i nedovoljna informisanost o tome kako treba da se ponašamo bezbedno na vodi i pored vode – rekla je Oparnica Gligorević.

Posetioci su tokom trajanja taktičko–tehničkog zbora mogli da razgovaraju i sa pripadnicima Žandarmerije, forenzičkog tima, kriminalističke, saobraćajne i granične policije, kao i da pogledaju deo opreme koje ove jedinice koriste u svom radu.

Prisutne su pozdravili predsednica opštine Apatin Dubravka Korać i načelnik Policijske stanice Apatin, potpukovnik Dane Đaković. Manifestaciju je ulepšao nastup dečijeg hora OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina, a na kraju programa proglašeni su pobednici likovnog konkursa „Dunav bezbedna reka“.

Nosilac projekta je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Somboru, dok su partneri opština Apatin, Crveni krst Apatin, SBR „Junaković“, JP „Dunavska obala“ Apatin, Vojvodinašume, te Kulturni centar i Galerija „Meander“ Apatin.

Tagovi:
Pročitajte još: