(VIDEO) Prva zvanična poseta novog predsednika opštine Kula

Prvog radnog dana na novoj funkciji, novoizabrani predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetio je danas Srednju tehničku školu „Mihajlo Pupin“. Povod posete je školska slava Sveti Sava koju vaspitno obrazovne ustanove proslavljaju u nedelju 27. januara, međutim, u ovoj školi su se odlučili da je na prigodan način obeleže već danas.

Direktor škole, Miroslav Milovančev, ističe da je novi predsednik opštine bivši učenik škole, te da je ponosan što je Miljanić došao da čestita školsku slavu i da ujedno porazgovaraju o potrebama škole i budućim projektima.

Prema rečima Miljanića, ova škola je ostvarila odlične rezultate po pitanju usvajanja novih znanja i novih tehnologija, otvorila je nove obrazovne profile i veoma je aktivna u konkursima koji obezbeđuju sredstva za opremanje, naročito kada je u pitanju oprema za praktičnu nastavu.

Taj trend će se nastaviti i upravo su razgovori na tome da se i opština uključi u nabavku nove opreme, kako bi nastavni proces ovde bio što kvalitetniji, jer tehnički kadar je ono što nam najviše nedostaje i u opštini i u državi.“

Predsednik opštine je ovom prilikom čestitao školsku slavu svim školama u kulskoj opštini, đacima i zaposlenima.

Negujući uspomenu na Svetog Savu, koji je pre osam vekova postavio temelje savremenom školstvu i drugim društveno-humanitarnim oblastima, svim đacima, profesorima i zaposlenima u školama čestitam školsku slavu-Svetog Savu. Životno delo Svetog Save predstavlja trajnu civilizacijsku i prosvetiteljsku tekovinu, koja podseća da su ulaganje i briga o mladima, siguran put ka izgradnji boljeg i naprednijeg društva.“