(VIDEO) “Radnički 1912” novi šampion Vojvođanske lige

Na Gradskom stadionu u Somboru, pred, uprkos hladnom i vetrovitom vremenu, punim tribinama, fudbaleri “Radničkog 1912“ iz Sombora su pobedom nad ekipom „Budućnosti“ iz Mladenova i matematički obezbedili prelazak u viši rang takmičenja, Srpsku ligu. Gledaoci su prisustvovali pravoj prvenstvenoj utakmici, videli četiri gola u mreži gostiju a prema prikazanoj igri moglo je biti i još toliko. Domaćini su poveli već u 12. minutu kada je danas odlični Furtula sjajno asistirao usamljenom Cvetkoviću kojem nije bilo teško da postigne pogodak sa nekih 5-6 metara. Domaći su nakon postignutog gola još više pritisli goste i potpuno kontrolisali utakmicu da bi u 39. minutu najbolji igrač današnje utakmice Nikola Furtula postigao svoj prvi gol na  utakmici i povisio rezultat na 2:0. Samo dva minuta kasnije u strelce se upisao i David Knežević te se na odmor otišlo sa zasluženih 3:0 za “Radnički 1912”.

U drugom poluvremenu domaći su rutinskom igrom održavali visoku prednost stečenu u prvom poluvremenu, da bi tačku na ovu utakmicu stavio sjajni Furtula svojim drugim golom u 65. minutu.

Pobedom u današnjem meču domaćini su i matematički obezbedili prvo mesto u Vojvođanskoj ligi grupa “Sever” i od naredne sezone će se takmičiti u Srpskoj ligi.