(VIDEO) Savet za bezbednost saobraćaja donirao opremu somborskoj policiji

Zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković uručio je kompjutersku opremu i opremu za detektovanje alkohola i opojnih droga Odeljenju saobraćajne policije PU Sombor.

Ugovor o primopredaji potpisali su zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnik Policijske uprave Sombor Saša Dmitrašinović, a po rečima Antonija Ratkovića, predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, ova oprema je samo nastavak odlične saradnje koju grad ima sa Policijskom upravom u Somboru: „Savet za bezbednost saobraćaja je i ove godine nastavio sa opremanjem saobraćajne policije kao što smo činili i u prethodnim godinama. Nama je izuzetno drago što ova sredstva naplaćena od nesavesnih vozača, koja čine budžet Saveta za bezbednost saobraćaja, pored opremanja najmlađih učesnika u saobraćaju, pa sve do najstarijih učesnika u saobraćaju, imamo priliku da određena sredstva iskoristimo za opremanje saobraćajne policije“, rekao je Ratković.

Kako je istakao načelnik PU Sombor Saša Dmitrašinović, neophodan uslov za uspešan rad pripadnika policije, jeste i kvalitetna i savremena oprema:“ U oblasti saobraćaja uočili smo kroz analize da je poseban problem i veliki uzročnik nesreća upotreba opojnih droga i alkohola. U tom smislu je posebno znčajna ova oprema koju ćemo koristiti u našem radu i koja će sigurno pomoći da budemo izuzetno efikasniji a da Sombor ostane miran i bezbedan grad za nas i za našu decu“ istakao je Dmitrašinović.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije Milan Glumac je dodao kako je PU u Somboru jedna od najbolje opremljenih u Srbiji zahvaljujući, između ostalih“ i Savetu za bezbednost saobraćaja grada Sombora:“ Zahvaljujemo se Savetu za bezbednost saobraćaja grada Sombora na donaciji opreme koja će svakako jedan složen rad saobraćajne policije učiniti lakšim, boljim i kvalitetnijim, a na taj način ćemo uspeti da poboljšamo opšte stanje bezbednosti saobraćaja u gradu za sve učesnike“.