(VIDEO) Savet za bezbednost saobraćaja nastavlja sa uređenjem puteva u zonama škole

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora je od 2016. godine, pa do danas, realizovao niz aktivnosti koje su doprinele većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na teritoriji grada i naseljenih mesta.

Ipak, fokus rada Saveta jeste na bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Shodno tome jedna od poslednjih akcija jeste postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije oko škola u gradu ali i u pojedinim naseljenim mestima.

Kako je istakao predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković, ovo je peti, od ukupno šest projekata, koji su od 2016. godine pokrenuti, a u vezi su sa bezbednosti oko škola:

“Od 2016. uradili smo 6 projekata uređenja zone škole, od toga smo 5 realizovali. Radi se o zonama škole kako u gradu Somboru, tako i u naseljenim mestima. U Somboru smo uredili zone oko Srednje tehničke škole i OŠ „Bratstvo jedinstvo“,  u naseljenom mestu Telečka postavljanjem svetlosne signalizacije smo uredili deo oko škole, a ove godine je završeno i uređenje u naseljenim mestima Bezdan, Riđica i Stanišić“, rekao je Ratković.

U zoni škola je urađena signalizacija na asfaltu, kao i postavljanje saobraćajnih znakova, a posebno je važno istaći da je postavljeno nekoliko ležećih policajaca koji veoma efikasno utiču na bezbednost saobraćaja.

Savet za bezbedenost saobraćaja grada Sombora nastavlja sa uređivanjem puteva oko škola, a planovi za to već postoje:“Imamo projekat za zonu škole u Staparu, s obzirom da se ova zona škole nalazi na državnom putu očekujemo da uz pomoć JP „Putevi Srbije“ u skorijoj budućnosti i taj projekat bude završen“.