(VIDEO) Skupština opštine Apatin reagovala na brutalni napad na Dubravku Korać, predsednicu opštine

Na konferenciji za medije koja je danas upriličena u „plavoj“ sali opštinske Uprave Apatin, prisutnim novinarima se obratio predsednik Skupštine opštine Apatin Milan Škrbić.

Kako je istakao Škrbić, ova konferencija je sazvana kako bi se građani apatinske opštine upoznali sa istinitim činjenicama vezanim za fizički napad na predsednicu opštine Dubravku Korać, koji se dogodio u subotu 5. septembra:

„Opštinskim službama stiglo je više prijava građana o organizaciji različitih vrsta proslava sa velikim brojem prisutnih građana u objektu MS „Elkop“ u Apatinu, iako je važećim uredbama Vlade Republike Srbije propisano da proslavama u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata može da prisustvuje do 30 osoba. Takođe, stigle su i prijave ostalih ugostitelja naše opštine da će navedenog vikenda biti održana svadbena proslava u objektu „MS Elkop“. Navedene informacije prosleđene su nadležnim službama, a kako nije bilo zvaničnog obaveštenja o njihovoj proveri, predsednica opštine postupila je prema dopisu Vlade Republike Srbije, a u kom se decidno navodi „Posebno Vam se ukazuje na Vašu obavezu kao predsednika opštine u vidu lične koordinacije i kontrole primene i poštovanja svih mera, a naročito mere zabrane okupljanja“, naveo je Škrbić, dodajući da je predsednica opštine Korać, ne smatrajući da joj je za kretanje na teritoriji Apatina potrebno obezbeđenje ili pratnja, svojim ličnim automobilom obišla parking navedenog objekta:“ Ne ulazeći na bilo čiji privatan posed, na kojem je brutalno napadnuta od strane vlasnice objekta Rajšić Sandre, koja je nasilno otvorila vrata privatnog automobila Koraćeve, zasula je uvredama, pokušala da izvede iz automobila, a čitav događaj snimala kamerom svog mobilnog telefona. Pokušala je da zaustavi i spreči vozilo kojim je predsednica upravljala, a koje se kretalo u pravcu Apatina, do dolaska svog oca Srete Miličevića. Sreto Miličević je u vidno alkoholisanom stanju stigao do automobila predsednice noseći u rukama ciglu, kojom je, nakon što nije uspeo fizički da se sukobi sa predsednicom, udario po automobilu i razbio zadnje staklo“, konstatuje Škrbić.

Predsednik SO Apatin je naglasio kako je, uprkos svemu, već narednog dana, u istom objektu „MS Elkop“ održana proslava sa preko 100 zvanica, te je dodao:“Ovim putem želim da poručim da Skupština opštine Apatin najsnažnije osuđuje napad na instituciju predsednika opštine, a posebno napad na prvu ženu predsednicu opštine. Institucije opštine Apatin odlučne su da stanu na put bahaćenju pojedinaca“.

Opština Apatin blagovremeno će obavestiti javnost o ishodu sudskog procesa, a institucije opštine Apatin ostaće istrajne da rezultati do sada sprovedenih mera u borbi protiv kovida ostanu na zavidnom nivou, dok će građani biti svedoci da ni jedan pojedinac, ma koliko  bahat i silan bio, neće moći da bude iznad sistema.