(VIDEO) Smotra zimske službe u Apatinu

U Apatinu je održana smotra zimske službe. Direktor JKP „Naš dom“, Nebojša Smiljanić, istakao je da se zimsko održavanje puteva odvija po operativnom planu i dodao da Štab za upravljanje zimskom službom verifikuje Skupština opštine Apatin i da prati njegovu realizaciju i koordinaciju.

„U opštini Apatin ulice su podeljene u prioritetne grupe. Prva i druga prioritetna grupa ima oko 300 hiljada kvadratnih metara puta. Tu se radi soljenje puta i po potrebi čišćenje snega, dok ostale grupe puteva spadaju u treću prioritetnu grupu i tu se radi samo o čišćenju snega, po potrebi i solenje.“

Direktor Našeg doma je dodao i da na lageru imaju oko 215 tona soli, te da je po svim statistikama i prognozi ta količina dovoljna za predstojeću sezonu.

„Trenutno u našem voznom parku imamo tri kamiona kipera sa plugovima za čišćenje snega, opremili smo i tri traktora takođe sa noževima i tu je kombinovana mašina JCB koja takođe učestvuje u čišćenju naših puteva“, dodao je Smiljanić.

U zimskoj službi angažovano je 25 radnika JKP „Naš dom“, koji su podeljeni u stepene pripravnosti, u zavisnosti od vremenskih prilika koje se dešavaju na terenu.