(VIDEO) Sombor centar plivackog sporta ovog vikenda

Međunarodni plivački miting „Polet kup 2020 – IX memorijal Martin Burnaš“ održava se danas i sutra na bazenu Sportskog centra „Soko“. Prema programu Evropskih prvenstava u plivanju, miting obuhvata kvalifikacije, polufinalne i finalne trke. Na takmičenju učestvuje 191 plivač iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Severne Makedonije, a domaćin je Somborski sportski klub „Polet“.

Ovo takmičenje je jedno od četiri takmičenja A kategorije Plivačkog saveza Srbije, te pored zvaničnih Prvenstava Srbije predstavlja i jedno od najvećih takmičenja u državi. Pored Sombora, takmičenja ovog ranga se održavaju u Beogradu i Zrenjaninu.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović zvanično je otvorila takmičenje izrazivši zadovoljstvo što su se ovde okupili plivači iz celog regiona i poželela učesnicima uspešno takmičenje, dobre rezultate i prijatan boravak u Somboru. Takođe, pored Golubović, takmičenje je posetila i član Gradskog veća za oblast sporta, omladine i dece, Antonija Nađ Kosanović.