fbpx
10°C
Clear sky

(VIDEO) Sombor dobio 250 novih kontejnera za stakleni ambalažni otpad

Grad Sombor je u okviru projekta ,,Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu” dobio novih 250 kontejnera za prikupljanje staklenog ambalažnog otpada, što će doprineti unapređenju stope sakupljanja i reciklaže, kreiranju regulatornih rešenja i jačanju svesti građana o značaju reciklaže. Kao deo ovog projekta, gradovi Sombor i Niš biće prvi gradovi u Srbiji sa novim kontejnerima, koji će biti raspoređeni po gradu, u naseljenim mestima i prigradskim naseljima.
“Jedan od glavnih razloga zašto je baš Grad Sombor izabran za ovaj pilot projekat, jeste to što ima uspostavljen sistem prikupljanja ambalažnog otpada, kao i Javno komunalno preduzeće koje se bavi tim poslovima. Takođe je u nacionalnoj strategiji upravljanja otpadom izabran za regionalni centar i pored toga, Grad Sombor ima povoljno poslovno okruženje za stvaranje biznisa. Cilj ovog projekta je da se poveća sakupljanje staklenog ambalažnog otpada za 20% na teritoriji Grada Sombora. Ukupna vrednost projekta je 1.900.000,00 evra i projekat će se sprovoditi 30 meseci”, rekao je Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalna delatnost i investicije.  
Ovaj projekat je pokrenula Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj ,,NALED”, a sprovodi se u okviru programa ,,DeveloPPP“, koji finansira Nemačko Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj preko razvojne agencije ,,GIZ”.

Tagovi:
Pročitajte još: