(VIDEO) Sombor uskoro bogatiji za digitalni bioskop

Konkursna komisija Filmskog centra Srbije dodelila je sredstva za projekat izrade dokumentacije za digitalni bioskop somborskog Kulturnog centra „Laza Kostić“.

Početak izrade dokumentacije je prvi korak ka izgradnji digitalnog bioskopa u Velikoj sali Kulturnog centra, što će dodatno obogatiti kulturni sadržaj grada.

“U velikoj Sali KC “Laza Kostić” Sombor, koja je zapravo multifunkcionalna sala, trebalo bi u toku 2021. godine da sprovedemo projekat opremanja digitalnog bioskopa. U toku prošle godine dobili smo podršku od Filmskog centra Srbije, i ja im se ovom prilikom zahvaljujem što su nam na konkursu za predigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa dodelili sredstva za projekat digitalnog bioskopa”, rekla je direktorka KC “Laza Kostić” Sombor, Vesna Šašić.

Ona dodaje da je somborski Kulturni centar postao član Mreže kinoprikazivača Srbije, dok je ona, kao rukovodilac Kulturnog centra, jednoglasno izabrana za koordinatora radne grupe za širenje i razvoj mreže, za šta se nada da će dovesti i do neposrednog unapređenja u poslovanju ove ustanove kulture.

“Mreža zapravo broji preko 30 ustanova kulture iz cele Srbije i ono što ja mogu da se pohvalim jeste da sam jednoglasno izabrana na prvoj konstitutivnoj sednici radne grupe za širenje i razvoj mreže za koordinatora radne grupe“, dodala je Šašićeva.

Prema njenim rečima, postoji mogućnost da i ove godine, ukoliko se steknu uslovi u vremenu još uvek aktuelne epidemije, dođe do nesmetanog održavanja, sada već tradicionalnog Filmskog festivala, kao i uobičajenog projekta „Art okupacija“.