(VIDEO) Somborci se plasirali u finale City Games-a

Nakon održanih kvalifikacija u Subotici, Inđiji i Vrbasu, sinoć je na bazenu sportskog centra “Soko”, u Somboru, održano drugo polufinalno veče City Games-a. Takmičari su došli iz Subotice, Osečine, Rume i Kikinde, a grad Sombor u polufinalu predstavljala su dva tima.  Ekipa “Sombor” u finale ide kao prvoplasirana ekipa, osvojivši 49 poena.

“Dali smo sve od sebe i mnogo nam je drago što smo pobedili ispred naših navijača. Idemo na zlato i u Čačku. Imamo odličnu ekipu i mislimo da je realno da osvojimo prvenstvo”, rekla je Marina Stolić, kapiten Sombora.

Poredak na tabeli menjao se nakon svake igre tako da je pobednik bio potpuno neizvestan. Najslabija ekipa u ovom polufinalu bila je ekipa iz Osečine koja je ujedno i najmlađa na City Games-u ikada. Sombor, Kikinda i Subotica, smenjivali su se na prve tri pozicije ali je poslednja igra “veslo”, koja nosi najviše poena, odlučila da u finale City Games-a odlaze Sombor i Kikinda.

Kikinda zauzima drugu poziciju i kući nosi srebrnu medalju osvojivši 44 poena.

Momci i devojke iz Subotice, uprkos odličnom zalaganju, nisu uspeli da se izbore sa poslednjom igrom i polufinale su završili na trećem mestu sa 40 poena. Ruma zauzima četvrto mesto sa 33 poena, a iza nje ostaje Sombor2 sa 29. Na poslednjem mestu polufinale završava Osečina, sa osvojenih 3 poena.

City Games u Srbiji ima još jednu stanicu. U Čačku, na gradskom bazenu, 30. jula od 19 časova i 30 minuta očekuje nas veliko državno finale, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na Međunarodnom finalu City Games-a u Sloveniji, 2020. godine.